Comunicat de presă, 6 octombrie 2010, București

INVENTIKA 2010 va avea o secțiune dedicată tinerilor inventatori

Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Universitar, Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) împreună cu Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS) organizează în perioada 6-9 octombrie la Complexul Romexpo, Pavilionul 14, București, în cadrul Salonului Internațional de Invenții INVENTIKA 2010, o secțiune expozițională dedicată tinerilor inventatori.

Este pentru prima dată în cei 14 ani de existență a INVENTIKA, în care este organizată o secțiune în care tinerii inventatori, cu vârste cuprinse intre 15 si 30 de ani, își pot expune invențiile.

Prin acest eveniment UEFISCDI și ANCS şi propun să promoveze inventatorii români tineri, să contribuie la creșterea vizibilității și impactului internațional al rezultatelor inventicii românești, să atragă noua generație către acest domeniu și să sporească recunoașterea publicului larg față de munca de cercetare și inovare.

Aflat sub patronajul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării şi al Salonului Internaţional al Invenţiilor, Tehnicilor şi Produselor Noi de la Geneva – Elveţia, INVENTIKA-2010 are statutul de eveniment oficial al Organizaţiei Mondiale pentru Proprietate Intelectuală – OMPI.

Evenimentul se desfășoară în aceeaşi perioadă cu Salonul Cercetării și Târgul Tehnic Internaţional Bucureşti-TIB 2010 și va reuni peste 100 de inventatori români și străini care vor prezenta peste 300 de invenţii.

Jurizarea invenţiilor va fi făcută de un juriu internaţional, care va decide câştigătorii premiilor oferite. Pe perioada Salonului, vor fi organizate o serie de conferinţe, workshop-uri, mese rotunde şi prezentări, cu scopul de a veni în sprijinul inventatorilor, pentru ca aceștia să îşi poată face cunoscute invenţiile şi să realizeze contactele utile în vederea încheierii de parteneriate.

Responsabil Relații Publice
Adriana Tran
mobil: 0740 20 20 64
e-mail: adriana.tran@gmail.com